NeįgaliesiemsКонтакты

Renginio metu vyko parodos „Nuo sovietinės raudonos iki lietuviškos trispalvės: 50 metų kovos už laisvę“ atidarymas Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus konferencijų salėje.

Parodos tikslas – išsaugoti ir suaktualinti atmintį apie totalitarinio komunistinio režimo nusikaltimus, pabrėžti 50 metų trukusią atkaklią okupuotos valstybės žmonių kovą su okupantu, iškovotą pergalę ir demonstruojamą lyderystę, iškilus pavojui valstybių nepriklausomybės ir demokratijos principams.

Paroda parengta anglų kalba. 2024 m. kovo mėn. ji buvo pristatyta Komunizmo aukų muziejuje Vašingtone, JAV. Ši paroda Lietuvoje buvo pristatyta pirmą kartą.

Dviračių turą vainikavo Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso kieme esančios parodos „Jaunimo maištas“ pristatymas svečiams ir Vilniaus visuomenei.

Parodos tikslas – parodyti kaip buvo priešintasi dvasinio niokojimo, nutautinimo, internacionalizmo skraiste pridengto rusiškojo šovinizmo politikai steigiant pogrindines jaunimo organizacijas, rengiant ir platinant nelegalią spaudą, atsišaukimus, šūkius, viešinant draudžiamus patriotinius simbolius, gaivinant tautines ir valstybines tradicijas, skatinant savišvietą, kuriant literatūrinius ir meninius kūrinius.